flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація з фотозвітом щодо доступності будівлі (приміщень) суду для маломобільних груп населення

04 грудня 2020, 10:54

        Доступність правосуддя для кожної особи забезпечується відповідно до Конституції України та в порядку, встановленому законами України (ч.3 ст. 7 Закону України "Про судоустрій і статус суддів"), що, між іншим, стосується й безперешкодного доступу до приміщень судів маломобільних груп населення (людей з інвалідністю, з тимчасовими порушеннями здоров'я (наприклад, людина на милицях), літніх людей, яким через вік та стан здоров'я важко самостійно пересуватися, вагітних жінок, батьків з дитячими візочками тощо).

        Біля в ходу в приміщення суду облаштовано паркувальне місце транспорту для маломобільних груп населення, в тому числі осіб з інвалідністю.

         

        Вхід до приміщення Тростянецького районного суду Вінницької області обладнаний стаціонарним пандусом, згідно з вимогами ДБН та кнопкою виклику, а також табличкою з відповідною інформацією та продубльовано показчиком

з рельєфно-крапковим шрифтом (шрифт брайля). Сходи, що ведуть з рівня тротуару на рівень головного входу до приміщення суду, безпечні. Здійснено маркування  контрасним кольором першої та останньої сходинки. Вхідні двері забезпечують проходження особи з інвалідністю, яка пересувається на візку. Інформація про режим роботи суду розміщена поруч із виходом на видному місці.

         Канцелярія суду розташована на першому поверсі. До канцелярії суду встановлений інформаційний показчик з рельєфно-крапковим шрифтом (шрифт брайля). Для людей з інвалідністю у фойє суду на першому поверсі облаштовано місце для ознайомлення з матеріалами справи та написання заяв. Зали судових засідань розташовані  на другому  поверсі. 

.        Додатково повідомляємо, що маломобільні групи населення канцелярією суду обслуговуються поза чергою!